Hoe blokkeert China VPN – geheimen van de grote firewall

Benieuwd hoe China VPN blokkeert? Deng Xiaoping, de fundamentele pionier die monetaire veranderingen bewerkstelligde door de vorming van een markteconomie, dateert uit de jaren tachtig en werd algemeen opgemerkt door te zeggen: “Bij de kans dat u het raam opent voor buitenlucht, worden een paar vliegen ingeblazen .”


Wat dit impliceerde, was dat China, terwijl het de wereld opent, financiële vooruitgang zal verwerven voor buitenlandse economieën en de ongewenste westerse overtuigingen en geloofssystemen die de Chinese regering als 'vervalst' beschouwt.

China Block VPN

Voor het eerst bekend met China in 1989 toen de kleinschalige pilot zich uitbreidde, werd internet in 1994 voor het hele land toegankelijk gemaakt. Vanaf januari 2018 kroop de totale online bevolking in China op 772 miljoen.

In 1998 werd het Golden Shield Project (ook bekend als National Public Security Work Informational Project) gestart. Onder het Gouden Schild werden enkele ondernemingen geregeld, waaronder het beveiligen van het gegevenskader van de raad, het strafrechtelijk kader en bovendien de almachtige Great Firewall van China.

Het Golden Shield-project werd in eerste instantie uitgevoerd om de beveiliging te verbeteren, maar werd al snel uitgebreid met toezicht en observatie. De onderneming gaf de meest extreme controle over het internet door de Chinese Communistische Partij (CCP).

Overigens werden bijvoorbeeld internationale organisaties, Nortel Networks en Cisco Systems ingeschakeld om de voortgang van deze taken te reguleren.

Methoden China impliceert om VPN's te blokkeren

1- VPN-websites blokkeren

Een groot aantal sites van VPN-leveranciers wordt belemmerd in China. Langs deze lijnen zullen internetclients in China niet in staat zijn om lid te worden van hun VPN-administratie.

Tal van wereldwijde VPN-organisaties moeten keuzevaknamen gebruiken zodra hun belangrijkste sites in China worden belemmerd. Hoewel veel VPN-locaties zijn geblokkeerd, zijn er nog steeds enkele beschikbaar in China.

2- URL-filtering

Webactiviteit wordt gescheiden afhankelijk van een database voor het zeven van URL's, waardoor toegang wordt geweigerd afhankelijk van het overzicht van sites in de database. Sites met gevoelige trefwoorden, bijvoorbeeld 'Tiananmen', worden geblokkeerd of specifiek gezeefd.

3- Poortblokkering

Het is niet moeilijk om VPN-bewegingen te herkennen op grond van het feit dat tal van VPN-conventies expliciete poorten gebruiken. Port 1194 wordt bijvoorbeeld normaal gebruikt door de OpenVPN-conventie. Door deze poorten te blokkeren, wordt VPN-beweging geblokkeerd.

4- VPN-servers blokkeren

Wanneer u een VPN gebruikt, moet uw pc of mobiele telefoon verbinding maken met een VPN-server en wordt de IP-bezorging van de server vooraf door uw VPN-leverancier aan u gegeven.

Het zal de Great Firewall niet al te lastig maken, waardoor het onmogelijk is om aan dat IP-adres te denken en het daarna op zijn boycot te zetten. Dienovereenkomstig werkt uw VPN-programmering of -applicatie niet, omdat u niet in staat bent om te communiceren met de VPN-server.

5- Diepe pakketinspectie

Profound pakketonderzoek (DPI) is een verder ontwikkelde strategie bij het onderscheiden van VPN-associaties.

Ongeacht of uw VPN-activiteit via een typische poort verloopt (bijvoorbeeld 443), kan uw ISP de gecodeerde informatie analyseren om voorbeelden van VPN-bewegingen te herkennen en deze vervolgens te kwadrateren.

Om DPI te omzeilen, hebben sommige VPN-organisaties aangepaste VPN-conventies gemaakt, bijvoorbeeld StealthVPN of intermediair, om de beweging subtieler te maken als VPN-activiteit.

6- DNS-vergiftiging

Op het moment dat clients communiceren met sites, zullen pc's contact opnemen met de DNS-server en om het IP-adres vragen. De firewall probeert de DNS-reacties te 'beschadigen', ontaarde locaties terug te sturen en de sites buiten bereik van elke verbeelding te maken.

7 - Zelfcensuur

Volgens wetten en controles zijn Chinese bedrijven verantwoordelijk voor hun inhoud en zullen inbreuken leiden tot brutale straffen van boetes tot sluiting. Vanaf dit moment hebben tal van grote inspanningen vereistengroepen opgezet om te beheren en te garanderen dat hun fasen geen uitgesloten thema's bevatten.

8- Handmatige vereiste

Talloze niet-militaire personeelsspecialisten worden in heel China gebruikt om toezicht uit te voeren en ‘destructieve’ inhoud te doorzoeken waarvan gedacht wordt dat het onhandig is voor de vooruitgang van China.

Een paar bestemmingen geven back-end toegang zodat controlewerkers de inhoud eenvoudig kunnen wijzigen. Hoe het ook zij, de late vooruitgang in A.I-innovatie heeft het mogelijk gemaakt om de controleprocedures te mechaniseren.

Informele gemeenschapsbestemmingen op afstand zoals YouTube en Twitter worden geblokkeerd, waardoor Chinese inwoners nabijgelegen vormen ervan omarmen, bijvoorbeeld Youku en Sina Weibo, waar beperkingen en doelgerichte publiciteit moeiteloos kunnen worden versterkt.

Wat kunt u doen om de grote firewall van China te omzeilen?

Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de krachtigste VPN-services met de mogelijkheid om de Chinese firewall te omzeilen.

VPN-providers Prijs ($) Speciale aanbiedingen Meer informatie
Best betaalbare VPN PureVPN PureVPN $ 10.95 $ 2.91 Per maand 73% korting
Exclusief kortingsplan voor 2 jaar
Beoordeling lezen
Snelste VPN-service Surfshark Surfshark $ 11.95 $ 1.99 Per maand 83% korting
2 jaar Deal
Beoordeling lezen
Het beste voor Torrenting Ivacy VPN Ivacy VPN $ 9.95 $ 2.25 Per maand 77% KORTING
2 jaar Deal
Beoordeling lezen
Het beste voor streaming ExpressVPN ExpressVPN $ 12.95 $ 8.32 Per maand 35% KORTING
Geen exclusieve aanbieding
Beoordeling lezen
Het beste voor privé browsen CyberGhost CyberGhost $ 12.99 $ 2.75 Per maand 79% korting
1 jaar Deal
Beoordeling lezen
Het beste voor Geo-Deblokkering NordVPN NordVPN $ 11.95 $ 3.49 Per maand 70% korting
Plan van 3 jaar
Beoordeling lezen

Wat anders kun je proberen?

1- Kies verstandig poortnummers

Zoals hierboven vermeld, maken VPN-conventies regelmatig gebruik van fenomenale poorten, waardoor ze weerloos zijn voor herkenning en blokkering.

Houd er rekening mee dat de twee meest reguliere poorten poort 80 zijn (gebruikt door gedecodeerde HTTP-beweging) en poort 443 (gebruikt door gecodeerde HTTPS-activiteit).

Als u dus met uw VPN-programmering / -applicatie door sommige poortnummers kunt bladeren, kunt u poort 80 of poort 443 kiezen op basis van de kans dat deze toegankelijk zijn. Langs deze lijnen zal uw VPN-beweging minder geneigd zijn om te worden herkend of geblokkeerd.

2- Schakel de Stealth- of Obfuscation-optie van VPN in

Om DPI te omzeilen, bieden tal van VPN-administraties de keuze om unieke VPN-conventies te gebruiken die de VPN-beweging minder waarneembaar maken.

Deze conventies worden vaak Stealth VPN, VPN-verwarring, XOR of verschillende namen genoemd.

Wanneer u een VPN in China gebruikt, moet u dergelijke alternatieven altijd inschakelen op de kans dat ze toegankelijk zijn.

Redenen waarom China Blocks impliceert geografische beperking

Geo-Restriction

Zonder twijfel was de firewall uitzonderlijk levensvatbaar in het handhaven van de stroom van westerse overtuigingen.

Het socialistische en tirannische geloofssysteem leeft nog steeds bijzonder in het huidige China, maar is niet zo diepgeworteld onder de twintig tot dertig jaar oud.

In provinciale districten, bijvoorbeeld, Xinjiang, worden online media krachtig onderzocht met speciale monitoringcentra. Bijvoorbeeld in Shanghai om mogelijke botsingen door internet te voorkomen.

Kortom, de administratie controleert wat klanten moeten zien, blokkeert het recht om vrijuit te spreken en schaadt de mensenrechten omwille van het communisme.

Afgezien van politieke motivatie vervulde de Grote Firewall van China bovendien een financiële behoefte. Door externe inspanningen te belemmeren, kon China lokale organisaties beveiligen en ondersteunen door de hele taart voor zichzelf te hebben.

Dit was een van de doelen achter de beklimming van Chinese reuzen, bijvoorbeeld Baidu, Alibaba en Tencent of BAT.

Hoe profiteert China van het blokkeren van VPN-services?

keten

De Grote Firewall van China werkte bewonderenswaardig bij het opknappen van het land, in de mate dat het gevoelloosheid onder zijn onderdanen naar de buitenwereld had opgevoed. Veel Chinese inwoners zijn zich zeer bewust van de firewall en zijn eraan gewend ermee te leven.

Veel van hun behoeften aan online verplaatsingen worden vervuld door de vele webgebaseerde levensfasen van Made-In-China en dubbele katachtige applicaties. Een groot deel van de enorme media-inspanningen zijn ofwel in het bezit van de staat.

Universeel nieuws is specifiek gewijzigd en verschoven om te garanderen dat klanten alleen zullen zien wat de overheid nodig heeft om het land te zien.

In de lopende World Press Freedom Index van 2018, beoordeeld door Reporters without Border, stond China op de 176e plaats van de bestudeerde 180 landen.

Gevolgen van het blokkeren van VPN in China

geit

De firewall heeft ook een behoorlijke mate van onbedoeld groot nadeel in de zones van wetenschap en ontwikkeling weten te beheren. Wetenschappers in China zijn enorm overstuur door het onvermogen om vanuit het buitenland onderzoekswerk te doen.

Al geruime tijd heeft de Firewall organisaties in de buurt en onderstudies in het hele land de verbinding met de buitenwereld verbannen, waardoor de handel in gedachten en leren werd beperkt.

Om dit te controleren verstrekt de Chinese overheid liberale sponsoring aan organisaties die in het buitenland groeien en verleent daarnaast subsidies aan studenten die in het buitenland overwegen. Het wordt betrouwbaar gezien als een poging om leren terug te importeren naar China, een beweging die landen, waaronder de VS, E.U heeft gecensureerd door Chinese organisaties ervan te weerhouden zich in het buitenland op te zetten en door Chinese aanwinsten te verbieden.

Dingen inpakken!

Voor de gewone Chinese buurt is de Great Firewall onbelangrijk. Voor de geleerde Chinezen is de Firewall een kolossaal gewicht. Ongeacht of de Firewall meer kwaad heeft gedaan dan geweldig voor China is het aan de orde.

Dus nu weet je hoe China VPN's blokkeert!

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

3 + 7 =

map