Is torrenting met IPVanish veilig?

Hoewel torrenting niet volledig illegaal is, valt het zeker in een grijs gebied. Tenzij u het intellectuele eigendom van iemand anders deelt, bent u technisch veilig. Dit is echter niet het geval, aangezien de meeste torrenters P2P-technologie gebruiken om auteursrechtelijk beschermde digitale inhoud te delen.


Ondanks de wettigheid gebruiken de meeste torrenters gewoon online cloaking tools zoals VPN's in plaats van ze helemaal te vermijden.

Over VPN's gesproken Ik kwam een ​​nogal ingehouden VPN-service tegen die beweerde P2P op hun servers te ondersteunen, maar ironisch genoeg is dit het geval met veel VPN's, daarom besloot ik er zelf achter te komen of het daadwerkelijk aan zijn eisen voldoet.

U kunt meer lezen over deze VPN inclusief prijzen en snelheden in onze IPVanish review.

Torrenting-servers Aangeboden door IPVanish

Hoewel IPVanish beweert P2P te ondersteunen, moet u begrijpen tegen welke kosten. Zie je ... in tegenstelling tot andere VPN-reuzen zoals Nord en Express, biedt IPVanish geen speciale torrenting-servers.

Nu vraag je je misschien af ​​hoe je torrents ermee kunt downloaden, maar je moet IPVanish's Socks5-proxyservers gebruiken. Dit komt omdat geen van hun meer dan 1000 gecodeerde servers is geoptimaliseerd voor torrenting.

IPVanish-torrenting-live-chat

Het ergste is dat er maar één proxy-server is en deze bevindt zich in de Nederland. Dit betekent dat als je ergens buiten de Europese Unie bent, je het zeker moeilijk zult hebben om snel torrents te downloaden.

IPVanish-functies die torrenting ondersteunen

Nu heb ik IPVanish het moeilijk gemaakt als het gaat om P2P-servers, maar qua functie is het behoorlijk vooruit. Ik herinner me de laatste keer dat ik deze VPN-service gebruikte in 2015 en nu kan ik een dag en nacht verschil zien, zowel in functies als in de gebruikersinterface.

Dood schakelaar, Nat firewall en IPV6 Lekbescherming zijn allemaal een welkome aanblik om te zien in IPVanish en een must-have functie als je torrents wilt downloaden. Als u niet weet wat deze functies zijn, kunt u ze hieronder kort beschrijven.

Dodemansknop: Deze functie verbreekt automatisch uw internetverbinding in geval van een VPN-storing.

Nat firewall: Deze functie blokkeert al het ongewenste inkomende netwerkverkeer.

IPV6 Lekbescherming: Deze functie spreekt voor zichzelf en voorkomt dat uw netwerk uw standaard-IP lekt.

Hoe de SOCKS5 Proxy van IPVanish te integreren met uTorrent

De Socks5-proxy van IPVanish is behoorlijk flexibel in die zin dat deze beide ondersteunt BitTorrent verkeer en uw normale HTTP-webverkeer. Dit maakt het perfect voor gebruikers die geen extra last van encryptie-algoritmen willen dragen en dat gewoon willen maskeren hun IP.

Het instellen is ook eenvoudig; alles wat je nodig hebt is een IPVanish-abonnement en een uTorrent-client.

  1. Eerste dingen starten eerst uw uTorrent-client op en navigeren eerst naar opties en vervolgens naar voorkeuren
  2. Nu zou je het moeten zien verbinding aan de linkerkant van het scherm.
  3. Selecteer in het venster Verbindingen Type als Sock5 eronder Proxy server.
  4. Nu moet u dit adres invoeren socks.ipvanish.com waar staat volmacht.
  5. invoeren 1080 waar staat Haven.
  6. Schakel nu alle opties onder uit Luisterpoort tijdens het inschakelen authenticatie onder Proxy server.
  7. Eindelijk kom je binnen IPVanish Proxy-inloggegevens en je bent klaar.

IPVanish-torrenting-socks5-setup

IPVanish Torrenting Reddit

Hoewel ik absoluut niet tevreden ben met IPVanish over het gebrek aan P2P-servers, vond ik nog andere vervelende problemen in verband met deze VPN. Nou, ten eerste werken ze uit de VS en een Redditer stond vast dat ze gebruikerslogboeken bijhouden.

IPVanish claimt ‘0 logbeleid’ gepakt omdat alles is vastgelegd en logs zijn gegeven aan FBI van Piraterij

IPVanish Torrenting Twitter

Als u "IPVanish-problemen" opzoekt op Twitter, zult u verrast zijn hoeveel tweets gerelateerd zijn aan pop-upproblemen.

Een gebruiker noemde hoe vaak verbindingsproblemen optreden met IPVanish en het lijkt erop dat hij niet de enige is die het probleem ondervindt.

@IPVanish Kan de hele week geen verbinding maken met servers via OSX-app v3.0.11 Geen problemen met de iOS-app. Heb de OSX-app opnieuw opgestart en opnieuw geïnstalleerd, hij maakt gewoon geen verbinding?

- Gavin Cooper (@gavcooper) 27 september 2018

IPVanish vergelijken met andere VPN's

  • IPVanish versus NordVPN
  • IPVanish versus ExpressVPN

Afsluiten!

Al met al denk ik dat IPVanish perfect is om geografische beperkingen te omzeilen en IP's te anonimiseren. Als het gaat om daadwerkelijke torrentmogelijkheden, ontbreekt IPVanish torrenting VPN echter ernstig achter de concurrentie. Bij gebrek aan betere woorden, zijn er geen speciale P2P-servers voor anonieme torrenting en is er ook geen goede selectie proxyservers.

Dat gezegd hebbende, torrenting zonder codering is een grote afknapper voor mij en mogelijk voor iedereen die hoopt zijn privacy te beveiligen met IPVanish.

Als je nieuw bent met torrenting, kun je ook onze Torrent-gids bekijken.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 4 = 2

map