VPN kobler ikke opp? La oss feilsøke!

Fungerer ikke VPN-en din? Problemer med VPN-apper kan være ganske alarmerende fordi du uten VPN fortsatt risikerer å få personvernet ditt utsatt på nettet.


Det gode er at mange av de vanlige VPN-problemene er enkle nok til at du kan løse disse selv.

Hvis du allerede har prøvd disse tipsene, og fremdeles ikke VPN-en din vil ikke koble til, kan du se på et alternativ som har sterk kundestøtte, som er i stand til å løse stort sett alle tekniske problemer på en hasting.

Her er en liste over noen VPN-er med topp rangerte kundestøtte:

VPNTrustpilot-vurderingPureVPN Surfshark Ivacy CyberGhost ExpressVPN NordVPN
4.8 / 5
4.3 / 5
4.8 / 5
4.7 / 5
4.7 / 5
2.3 / 5

Vanlige VPN-feilsøking og reparasjoner av disse

Her er en liste over vanlige tekniske problemer knyttet til de fleste VPN-apper og løsningene deres:

1. Kontroller gyldigheten av abonnementet

En av de enkleste, men ganske så vanlige grunnene til at du ikke kan koble til VPN, er et mislykket abonnementsforsøk. Hvis du har satt kontoen din til automatisk fornyelse, er det mulig at forsøket mislyktes og du ikke visste det.

For å sikre at abonnementet og kontoen din fortsatt er aktiv, bør du logge deg på brukerpanelet på VPN-leverandørens offisielle nettsted og se om kontostatusen din fortsatt er aktiv.

Hvis ikke, bør du kontakte kundesupport eller betale for et nytt abonnement hvis du faktisk ikke har gjort det.

2. Forsikre deg om at du er koblet til internett

connect-internett

Før du begynner å forbanne VPN, må du forsikre deg om at du faktisk kan bruke nettet uten at VPN er tilkoblet. Det høres åpenbart ut, men du vil bli overrasket over hvor mange som gjør seg klar til å grøfte en VPN-tjeneste bare for å finne ut senere at de ikke engang var koblet til internett!

Så sørg for at internett fungerer bra når VPN-tilkoblingen din er inaktiv. Hvis du vanligvis er i stand til å surfe på nettet uten problemer, er problemet absolutt med VPN. Ellers trenger du bare å ringe Internett-leverandøren og få fikset internett. Det vil sannsynligvis være nok til at du kan bruke et VPN og synes at det fungerer helt greit.

3. Bytte servere

server-svitsjing

Spesifikke servere i et VPNs nettverk kan gå offline uten forhåndsvarsel. Det gode er at alle de ledende leverandørene i bransjen tilbyr flere servere på samme eller nærliggende steder. Så hvis VPN-et ikke fungerer, bør du alltid prøve flere serverplasseringer. Dette ofte alt som trengs for å løse problemet.

PureVPN skiller seg ut i denne forbindelse, siden den har et nettverk av servere som omfatter 140+ land med totalt 2000+ servere. Som sådan kan du alltid lett finne en erstatningsserver hvis en av disse er nede i PureVPNs nettverk.

Så hvis det foretrukne stedet ditt er nede av en eller annen grunn, kan du bruke den nærmeste serveren til den andre kommer tilbake på nettet.

4. Endring av protokoller

Noen nettverk kan blokkere visse VPN-protokoller og føre til tilkoblingsproblemer. De fleste VPN-leverandører har flere protokoller som ofte inkluderer OpenVPN (UDP og TCP), IKEv2, L2TP / IPsec og PPTP.

Hvis leverandøren din tilbyr både UDP og TCP OpenVPN-protokoller, er den første endringen du bør prøve å bytte til den ene eller den andre av disse protokollene. I noen regioner, spesielt Midt-Østen, er UDP-trafikken sperret.

På den annen side kan noen Internett-leverandører blokkere TCP-trafikk. Derfor kan eksperimentere med forskjellige protokoller ofte løse tilkoblingsproblemer hvis visse protokoller faktisk blokkeres av ISP-er.

Husk imidlertid at L2TP og PPTP ikke lenger er anbefalte protokoller i denne dagen og blir ansett som utdaterte på grunn av iboende sikkerhetsproblemer. Så du bør bare bruke disse hvis absolutt nødvendig.

5. Konflikter for brannmur / sikkerhetsprogramvare

Sikkerhetsprogramvare som brannmurer og antimalware-programmer kan enten blokkere VPN-tilkoblingen direkte eller bremse den.

For å løse dette problemet, må du legge til VPN-appen din i listen over unntak i brannmuren / antimalware. Dette vil tvinge sikkerhetsprogramvaren til å ignorere VPN-tilkoblingen din mens den fortsetter å beskytte deg mot skadelig programvare.

6. Oppdatere VPN-appen

update-app

Det er viktig å holde alle appene oppdaterte. Men når det gjelder VPN-er, er det dobbelt viktig fordi de inneholder feilrettinger så vel som sikkerhetsforbedringer. Hva er poenget med en VPN som i seg selv er sårbar for sikkerhetsutnyttelse?

Men annet enn det, har en utdatert VPN-app en tendens til å vise buggy-oppførsel som hyppige frakoblinger og dårlig tilkobling generelt. Hvis du kjører en eldre versjon av VPN-appen din og opplever problemer, bør oppdatering av appen absolutt være den første tingen å gjøre.

7. Overskrider grensen for flerpålogging

Mange VPN-leverandører tillater multi-login funksjonalitet der du kan koble til flere enheter samtidig ved å bruke den samme VPN-kontoen. Men det er generelt en øvre grense for hvor mange enheter du kan koble til.

Hvis du overskrider grensen, vil du naturlig nok ikke kunne logge deg på VPN på en annen enhet før du logger deg ut av VPN fra andre enheter.

Så sørg for at du ikke deler VPN-abonnementet ditt med flere venner enn den øvre grensen tillater!

Det eneste unntaket fra denne regelen er Surfshark, som kan støtte et ubegrenset antall samtidige tilkoblinger, slik at du aldri kan overskride grensen.

VPN jobber ikke med Netflix

Netflix blokkerer IP-adresser for mange populære VPN-tjenester som forårsaker en irriterende feil som vil nekte deg tilgang til favorittprogrammene dine.

Så hva gjør du hvis du ikke får tilgang til Netflix med VPN-en?

Den første tingen å merke seg er at ikke alle VPN-er er effektive for å få tilgang til Netflix. Faktisk har Netflix et av de kraftigste anti-VPN-filtre på plass, og VPN-leverandører må jobbe ekstremt hardt for å holde tritt med det.

Surfshark er en av de beste VPN-ene for Netflix, men det er andre alternativer også. Du må også huske at for hver VPN som er kompatibel med Netflix, er det visse servere som fungerer best for streaming på Netflix. For å finne ut av disse serverne, kan kundestøtten til en gitt leverandør hjelpe deg best.

Konklusjon

Så der har du det: en liste over vanlige VPN-relaterte problemer og enkle fikser. Imidlertid er disse løsningene skrevet i en generell sammenheng. Hvis du er abonnent på en bestemt VPN og vil løse problemer med det, kan du sjekke ut følgende guider skrevet spesielt for forskjellige VPN-tjenester.

  • IPVanish ikke kobler til? Prøv disse hurtigreparasjonene
  • Opera VPN fungerer ikke? Prøv disse hurtigreparasjonene
  • Avast VPN ikke fungerer? Prøv disse hurtigreparasjonene
  • Ivacy fungerer ikke? Prøv disse hurtigreparasjonene
  • Surfshark fungerer ikke? Prøv disse hurtigreparasjonene
  • CyberGhost ikke fungerer? Prøv disse enkle rettelsene
  • PureVPN ikke fungerer? Prøv disse hurtigreparasjonene
  • ExpressVPN fungerer ikke? Prøv disse hurtigreparasjonene
  • NordVPN fungerer ikke? Prøv disse hurtigreparasjonene
Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 2 = 3

map