Privat gjennomgang av internettilgang 2020

Privat Internett-tilgang er en USA-basert VPN-tjeneste tilgjengelig til $ 3,33 / mo pris. Den har 3,335+ servere i 30 land over hele verden som er egnet for torrenting. PIA har samlet fått 3,6 stjerner rangering.


Lokalisert i USA [UNSAFE]
Pris $ 3.33 / mo
servere 3,335+ (30 land)
Tømmerstokker Ingen trafikklogger
Multi-login 10 enheter
Refusjon 7 dager
anbefalt Ja
nettsted PrivateInternetAccess.com
Privat tilgang til internett

privat-internett-access-gjennomgang

Besøk PIA VPN
Få 67% avslag

Private Internet Access (PIA) er en USA-basert VPN-leverandør som leverer sine tjenester gjennom 3.335 servere i 30 land. PIA VPN tilbyr dedikerte apper for Windows, Mac, iOS, og Android i tillegg til nettleserutvidelser.

Når det gjelder funksjoner, er PIA utstyrt med Kill Switch, Adblocker, Port Forwarding-funksjonalitet, og SOCKS5 proxy, som er verdifulle verktøy å ha for å øke online-personvern.

Imidlertid avslørte testene som ble utført for denne Private Internet Access Review leverandøren mangler muligheten til å fjerne blokkering av populære streamingkanaler som Netflix, BBC iPlayer og Amazon Prime Video.

Det er en moderat rimelig VPN som tilbyr 10 samtidige tilkoblinger og 7-dagers pengene-tilbake-garanti til $ 3.33 / måned.

Basert på de ovenfor beskrevne attributtene, anbefaler jeg PIA VPN siden det tilbyr et massivt servernettverk som PureVPN og ExpressVPN, men det har noen feil som gjør at det blir et kutt under de nevnte VPN-merkene.

Mine vurderingskriterier

Jeg har testet privat internettilgang gjennom mine ni (9) trinns vurderingskriterier. Disse trinnene er:

 1. Jurisdiksjon - Hvor er PIA VPN-basert?
 2. Sikkerhet - Er privat Internett-tilgang sikker?
 3. lekkasjer - Lekker PIA VPN IP, DNS og WebRTC?
 4. servere - Fungerer privat internettilgang i Kina?
 5. Hastighet - Hvor raskt er PIA VPN?
 6. streaming - Fungerer privat internettilgang med Netflix?
 7. kompatibilitet - Hvor mange enheter støtter PIA VPN?
 8. Priser - Hvor mye er privat internettilgang?
 9. Troverdighet - Trustpilot Ratings, Reddit Reviews & Brukerstøtte

Jurisdiksjon - Hvor er PIA VPN-basert?

dessverre, PIA VPN kommer fra USA. Dette er en dårlig ting fordi landet har engasjert seg i noen av de mest personvern-invasive overvåkningsprogrammene i verden.

Selv om USA har ingen lov som krever VPN-er for å opprettholde aktivitetslogger av deres brukere, har lover aldri stoppet byråer som NSA for å tilfeldig krenke amerikansk statsborgeres privatliv. Dessuten er USA et sentralt medlem av etterretningsinnsamlingsgruppen kjent som Five Eyes.

Derfor en amerikansk-basert VPN vil alltid ha vanskelig for å overbevise brukerne om garantert personvern.

Sikkerhet - Er privat Internett-tilgang sikker?

Privat internettilgang er en veldig sikker VPN-tjeneste og inkluderer flere tunneleringsprotokoller og sterke krypteringsstandarder.

Jeg studerte sikkerhetsfunksjonene til denne VPN og fikk vite at leverandøren tilbyr tre VPN-tunneleringsprotokoller inkludert en proxy-protokoll:

 • PPTP (punkt-til-punkt-tunnelprotokoll)
 • L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol)
 • OpenVPN
 • SOCKS5 Proxy Tunnel

SOCKS5 proxy er et interessant tillegg. Denne protokollen kan brukes til streamingformål da den gir god hastighet, men redusert sikkerhet sammenlignet med OpenVPN.

Sammen med disse protokollene tilbyr PIA 256-biters kryptering av militær karakter. Dette krypteringsnivået er ekstremt sterkt og utelukker muligheten for angrep av brute-force type.

Videre er den utstyrt med SHA-1 eller SHA-256-kryptering. For håndtrykk og autentisering bruker den RSA-2048 offentlig nøkkelkryptering, som i seg selv også er ganske sterk.

Tatt i betraktning krypteringsstandardene og VPN-protokollene som brukes, PIA er ganske trygt å bruke og kan stole på at du vil være sikker mot hackere og nettkriminelle på nettet.

Oppbevarer privat internettilgang logger?

PIA VPN følger a politikk uten logging i ekte brev og ånd.

Hver VPN lover å lagre ingen logger i det hele tatt. Likevel lever ikke alle det løftet. Tvert imot, mange VPN-er har overlevert kundedata til tredjepart.

PIA nevner uttrykkelig at de ikke fører noen logger over brukeraktiviteter som blir utført mens de bruker VPN-tjenesten deres. Bare følgende brukerrelaterte logger er samlet av PIA:

PIA-VPN-No-Logging-politikk

Dette er det minste informasjon som enhver leverandør må samle inn for å kunne levere tjenesten sin til brukerne. Til tross for at PIA er basert i USA, er det fortsatt i stand til å tilby et godt nivå av personvern til brukerne siden det ikke har noen personlig identifiserbar informasjon om brukere.

PIA VPN avanserte sikkerhetsfunksjoner

Bortsett fra kjernekryptering og tunneleringsprotokoller, PIA tilbyr også noen tilleggsfunksjoner for brukere som trenger å gjøre sikkerheten enda strammere fra utilsiktet bortfall.

Her er noen av de viktigste funksjonene i PIA:

PIA VPN Kill Switch

PIA VPN Kill Switch kobler fra Internett hvis du mister VPN-tilkoblingen av en eller annen grunn. Dette hindrer den faktiske IP-adressen din fra å bli utsatt for din lokale Internett-leverandør eller nettstedet du besøker.

Jeg vil anbefale brukere å holde Kill Switch aktivert til enhver tid, spesielt hvis du utfører sensitive oppgaver som å laste ned torrents i et land med strenge lover mot piratkopiering på nettet. Kill Switch vil sikre at din virkelige identitet forblir skjult selv i tilfelle plutselige forbindelsesavbrudd.

Kryptert Wi-Fi

Det som gjør PIA til en fremtredende VPN-tjeneste fra konkurrentene, er dens krypterte Wi-Fi-funksjon. Når du bruker privat Internett-tilgang på Wi-Fi-en, beskytter den enheten gjennom WPA-protokollen først. Derfor må du oppgi en autentiseringsnøkkel før du bruker VPN på Wi-Fi-enheter, noe som gjør tilkoblingsøktene dine sikrere.

PIA SOCKS5 Proxy

PIA SOCKS5 proxy tilbyr en ekstra autentiseringslag som det bare tillater autoriserte brukere når det gjelder tilgang til serverne. I tillegg gir den en betydelig tilkoblingshastighet sammenlignet med andre protokoller.

Dette gjør SOCKS5 bra for formål som nedlasting og streaming. Den populære bruken av protokollen innebærer nedlasting av torrenter fordi den vanligvis resulterer i raskere hastigheter. Imidlertid må det huskes at hvis du er i et land med strenge lover mot torrenting, vil den klokere beslutningen være å holde seg til sikrere protokoller som OpenVPN selv om det resulterer i litt lavere hastigheter. Dette er fordi SOCKS5 har svakere sikkerhet sammenlignet med andre VPN-protokoller.

Privat tilgang til blokkeringsannonser & Skadevare

Privat Internett-tilgang har en anstendig annonse og blokkeringsteknologi for malware som heter LABYRINT. Tjenesten blokkerer irriterende annonsesporere som sporer deg på nettet, noe som går utover ditt privatliv. Dette er en utmerket tilleggsfunksjon å ha sammen med de viktigste VPN-beskyttelsesfunksjonalitetene.

PIA VPN Port Videresending

PIA VPN tilbyr også port videresending evne uten ekstra kostnader. Port-videresending lar i utgangspunktet bestemte applikasjoner på enheten / datamaskinen din kommunisere over dedikerte porter. Dette begrenser i hovedsak tilgangen til bestemte deler av et nettverk til en gitt applikasjon, for eksempel spill.

Mange spillservere kan bare nås via visse porter. Derfor, hvis du er en spiller som trenger port forwarding-funksjonalitet på en VPN, er PIA et veldig godt valg.

Handshake Naming System (HNS)

Den USA-baserte VPN-tjenesten har lagt til en annen fjær i hetten ved å legge til “Handshake Naming System” teknologi i sin armory. Derfor kan du endre den valgte navneserveren fra PIA DNS (Domain Name System) servere til alle HNShake Name System (HNS) servere hvis du bruker Mac-, Linux- eller Windows-enheter.

Når du har endret innstillingene, kan du surfe på nettet sikkert og anonymt fra hvor som helst. Slik kan du gjøre for å aktivere HNS i PIA-innstillingene:

 • Fra innstillingsvinduet for privat tilgang skal du høyreklikke på PIA-systembakkeikonet
 • Du må venstreklikke på innstillinger, innstillingsvinduet vises på skjermen
 • Gå til fanen Nettverk, endre PIA “DNS" til "Håndtrykk”Fra rullegardinmenyen
 •  Koble til PIA-server for å håndheve endringen av navneserveren effektivt

Lekkasjer - Lekker PIA VPN IP, DNS og WebRTC?

PIA VPN lekker ikke IP-, DNS- og WebRTC-informasjonen din. For å teste for lekkasjer, brukte jeg ipleak.net og fant VPN helt fri for lekkasjer.

pia-VPN-ip-DNS-WebRTC-lekkasjetester

Servere - Fungerer privat internettilgang i Kina?

PIA VPNs nettverk består av 3,335+ servere i 30 land. Alle serverne er fysiske, noe som sikrer god stabilitet og forhindrer overbelegg av servere.

pia-vpn-serverliste

Det er få leverandører med et nettverk så stort som PIA-er, og det er en av USP-ene til denne VPN. VPN-serverne sammen med den geografiske plasseringen av deres tilstedeværelse lar brukere få tilgang til et bredt spekter av geobegrenset innhold.

For øyeblikket har VPN sitt servere lokalisert i 30 land som inkluderer, men er ikke begrenset til: USA, Canada, Storbritannia, Sveits, Nederland, Sverige, Frankrike, Tyskland, Romania, Israel, Japan, Mexico, Singapore og Hong Kong m.fl..

Selv om PIA dekker en god del viktige steder i nettverket, er det mindre sammenlignet med slike som NordVPN og PureVPN. Ikke desto mindre, siden de fleste av serverne er på steder der sensur og regulering på nettet ikke er store problemer, er det lite sannsynlig at brukere vil føle behov for å ha tilgang til et større basseng med steder i PIAs nettverk.

Jobber PIA i Kina?

Dessverre fungerer ikke PIA VPN i Kina. Great Firewall of China bruker ekstremt sterke filtreringsteknologier som blokkerer VPN-trafikk. Som sådan klarer de fleste VPN-tjenester i dag ikke å fungere skikkelig i Kina, og PIA er ikke annerledes.

Er PIA VPN bra for å torrentere?

Ja, PIA er en god VPN for torrenting. Alle PIA-servere støtter torrenting og p2p-aktiviteter. Imidlertid omdirigerer leverandøren datapakkene dine faktisk til serverne der det kan trygt gjøres torrenting, for eksempel Sveits og Nederland.

Derfor vil du få bedre ytelse hvis du kobler deg direkte til disse serverne i stedet for å hoppe gjennom flere steder for å gå tilbake til Sveits eller Nederland.

Hastighet - Hvor raskt er PIA VPN?

PIA VPN leverer gjennomsnittlige tilkoblingshastigheter.

For å måle hvor bra PIA presterer, kjørte jeg hastighetstester på 5 forskjellige servere. Slik gikk mine PIA VPN hastighetstestresultater:

Før jeg koblet til VPN, var dette hastigheten jeg fikk på Windows-PCen min:

Speed-Test-uten-PIA-VPN

Etter dette undersøkte jeg hastigheten på privat internettilgang UK-server. Øyeblikksbildet nedenfor skildrer PIA-hastighetstestresultatene for Storbritannia:

koblet-til-pia-VPN-uk-server

Ping har økt fra 4 til 122 ms - som er en grunn til bekymring. Nedlastingshastigheten ble imidlertid påvirket da den falt fra 22,60 Mbps til 18,46 Mbps. Den gode nyheten er at opplastningshastigheten ikke ble dårligere (30,34 Mbps - før du kobler til en VPN, 25,91 Mbps - etter å ha koblet til en VPN).

Totalt sett, i min test, viste dette seg å være den raskeste PIA-serveren.

Etter å ha testet PIA VPN UK-serverne, testet jeg hastigheten på en Sveits-server. Øyeblikksbildet nedenfor viser resultatene av hastighetstest etter tilkobling til Sveits server:

koblet-til-pia-VPN-server Sveits-

Ping forbedret seg litt mer, og nedlastningshastigheten ble også påvirket. Opplastningshastigheten ble imidlertid forbedret sammenlignet med resultatene som ble trukket ut mens de ble koblet til en britisk server.

Jeg testet VPN-ene Frankrike-server i tillegg med følgende resultater:

koblet-til-pia-VPN-France-server

Pingen steg til 311 ms her. Nedlastingshastighet etter at du koblet til en VPN var 11,62 Mbps og opplastningshastigheten var 5,64 Mbps.

Til slutt testet jeg Nederland server og denne ga de dårligste resultatene så langt:

koblet-til-pia-VPN-netherland-server

Pingen var 144 ms, nedlastingshastighet var 6,26 Mbps og opplastningshastigheten var 24,80 Mbps.

Resultatene hentet spesielt for denne PIA VPN-gjennomgangen viser at tytelsen til denne VPN-en er ganske gjennomsnittlig.

Det må huskes at VPN-hastigheter er svært subjektive og avhengig av en rekke faktorer, inkludert din basishastighet på internett, Internett-leverandør, nærhet til den valgte serveren, den totale belastningen på en server og mer. Derfor representerer ikke disse hastighetstestene ytelsen til PIA for hvert brukssak.

Hvis du leter etter en VPN som er spesielt kjent for rask hastighet, kan du se denne listen over raskeste VPN-tjenester.

Streaming - Fungerer privat internettilgang med Netflix?

PIA VPN blokkerer ikke det amerikanske Netflix-mediebiblioteket. Faktisk var det ingen av serverne vi prøvde å kunne samarbeide med Netflix ved å bruke PIA. Selv om PIA var en av VPN-ene som pleide å fungere ganske bra for mennesker som trengte tilgang til amerikansk Netflix-innhold fra utlandet, gjorde den økende effektiviteten til Netflix VPN-deteksjonsteknologi PIA strømløs.

Så hvis du prøver å få tilgang til Netflix med PIA som kjører i bakgrunnen, kan du forvente å se en feilmelding som denne:

Netflix-error-message-hjelp-pia-vpn

Andre streamingtjenester

PIA VPN fungerer med noen VPN-streamingtjenester som Hulu, Sky Go og CBS. Geo-begrensningen brannmurer på disse nettstedene er svakere sammenlignet med de som er ansatt av Netflix og BBC iPlayer. Dette er grunnen til at PIA har en god suksessrate når det gjelder å fjerne blokkering av Hulu, CBS etc., men ikke når det gjelder amerikanske Netflix og andre..

Kompatibilitet - Hvor mange enheter støtter PIA VPN?

PIA VPN er kompatibel med alle vanlige operativsystemer og enheter. Du får dedikerte apper for Windows, MacOS, Linux, Android og iOS samt nettleserutvidelser for Chrome og Firefox.

PIA VPN for Windows

PIA VPN har en veldig enkel app for Windows hvis naturlige habitat er på oppgavelinjen. Appen har en tiltalende visuell design og kommer også i både Light og Dark versjoner, noe som er ganske kult. Du kan velge ønsket serverplassering du vil koble til fra startskjermen. Faktisk kan du gjøre tilkoblingen og frakoblingen ved å høyreklikke på PIA-ikonet på oppgavelinjen uten å engang trenge å åpne hele grensesnittet til appen. Det synes jeg er ganske praktisk.

pia-vpn-for-vinduer

Du kan konfigurere noen innstillinger som VPN-protokoller, krypteringsnivåer, ad-blocker og Kill Switch fra innstillinger-fanen. Det tar noen sekunder å koble til en server, og prosessen er generelt stabil uten nesten noen tilkoblingsfall.

Totalt sett er PIA Windows-appen ganske brukbar.

PIA VPN for MacOS

PIA VPN-appen for MacOS er stort sett den eksakte kopien av Windows-appen. Alle funksjonene du får i Windows er versjon er også tilgjengelige i Mac-appen. Tilkoblingen og ytelsen er også imponerende, akkurat som for Windows.

pia-vpn-for-mac

PIA VPN for Linux

PIA er en av de få leverandørene som faktisk tilbyr en komplett GUI-basert app for Linux-systemer, som ser bra ut som de andre desktop-appene for Windows og MacOS.

pia-vpn-linux-app

Dette er ekstremt prisverdig og PIA fortjener 10/10 for sine rene, nedstrippede, men likevel veldig konfigurerbare VPN-apper for stasjonære PCer og smarttelefoner.

PIA VPN for Android

Android-appen har ekstremt en enkel og svært intuitiv design. Startskjermen består stort sett av hvit plass med en stor av og på-knapp som du kan veksle med et trykk. Nederst nevnes din nåværende valgte serverplassering og IP-adresse.

pia-vpn-for-android

For å endre serverregionen kan du ganske enkelt trykke på regionen som vises nederst på skjermen, som vil åpne hele listen over tilgjengelige serverplasseringer. Appen gir mange konfigurerbare innstillinger, inkludert UDP- og TCP-tilkoblinger, portvideresending, krypteringsstandarder, automatisk beskyttelse i tilfelle tilkobling til ukjente Wi-Fi-hotspots, og til og med en Per appinnstillinger som i hovedsak tilbyr split-tunneling-funksjonalitet.

Det er nok å si at leverandøren sikkert investerte mye tid og energi i å utvikle Android-appen som tilbyr en vanvittig mengde alternativer, mens den fortsatt er superenkelig å bruke.

PIA VPN for iOS

IOS-appen ser og oppfører seg på samme måte som PIAs Android-versjon. Det er imidlertid ikke like konfigurerbart på grunn av at iOS ikke tillater finjustering på lavt nivå i noen app. Ikke desto mindre gir det fremdeles et imponerende utvalg av innstillinger som kan endres som f.eks VPN-protokoller, Kill Switch, Adblocker (MACE) og mer.

pia-vpn-for-ios

Totalt sett er det en veldig strømlinjeformet og brukbar app.

Prising - Hvor mye er privat internettilgang?

PIA VPN har tre (3) rimelige prisplaner for eksisterende så vel som nye brukere. Slik ser dagens priser ut:

 • 1 måned - $ 6,95 / mo (spar 30%)
 • 6-måneders - $ 5,99 / mo (spar 40%)
 • 1 år - $ 3,33 / mo (spar 67%)

privat-internett-access-prisplaner

Alle PIA VPN-pakker tilbyr en 7-dagers pengene-tilbake-garanti og 10 samtidige tilkoblinger. Så du kan koble opp 10 forskjellige enheter på en enkelt privat Internett-tilgangskonto. Jeg liker også at tilbakebetalingspolitikken også fungerer som en gratis prøveperiode.

Betalingsmetoder: Bitcoin og mye mer

VPN aksepterer for tiden betaling via kredittkort, Bitcoin, Bitcoin Cash, PayPal, Amazon, Ripple, Amazon Pay og Mint. Mens de fleste VPN-leverandører tar motorveien når det gjelder å akseptere cryptocururrency, går denne VPN-en helt inn.

Dessuten kan du bruke PIA-gavekortalternativ for anonym betaling. Dette viser at leverandører ser alvorlig på sitt engasjement for brukernes personvern.

PIA-vpn-betalingsmetoder

Pålitlighet - Bakgrunn, Trustpilot-rangeringer, Reddit-anmeldelser & Brukerstøtte

PIA var tidligere eid av London Trust Media men er nå ervervet av Kape Technologies, et selskap som også står bak anerkjente VPN-er som CyberGhost og Zenmate.

Selskapet har et lyssky rykte for å engasjere seg i tvilsom praksis i fortiden (for eksempel å skjule skadelig programvare i annonseringsverktøyene deres).

Derfor er jurisdiksjonen og selskapets historie faktorer som ikke går inn for PIA.

Trustpilot

PIA har et godt rykte på Trustpilot. Tilbyderen har en rangering på 4.0 / 5.0 med 5.400 brukeranmeldelser. 63% av brukerne har vurdert tjenesten som utmerket.

pia-vpn-trustpilot-karakterer

PIA VPN Reddit anmeldelser

Er PIA noe bra? Med tanke på Trustpilot-vurderingene og min personlige anmeldelse, er VPN absolutt en av de beste i markedet. Likevel lønner det seg å se hva andre brukere på Reddit har å si om tjenesten.

De fleste kommentarer til Reddit snakker positivt om PIA VPN, som er et godt tegn:

positive-kommentarer-om-pia-vpn-on-Reddit

en-bruker-aldri-ansikt-alle-problem-med-pia-vpn

Naturligvis er det noen negative kommentarer om tjenesten også.

Og så er det noen kommentarer som er kritiske til noen aspekter av VPN:

negativ kommentar-on-reddit-om-pia-vpn

en-bruker-vendt-koble-og-til igjen-sak-on-sin-iphone

Oppfyller GDPR

Privat internettilgang er inkludert på listen over VPR-kompatible VPN-er. Brukere av PIA kan kreve leverandøren om å gi informasjon om hvordan dataene deres brukes av tjenesten, i henhold til GDPRs krav. Etter å ha fulgt alle retningslinjene for GDPR på riktig måte, har PIA forbedret sitt omdømme i tankene til deres eksisterende og potensielle brukere til et nytt plan.

Hvis du vil vite om andre VPN-er som følger GDPR, kan du lese denne detaljerte veiledningen.

Kundeservice: Ingen live chat, bare billetter

PIA VPN tilbyr ikke live chat support, som er ekstremt skuffende. I stedet har det valgt det mer klassiske e-billettsystemet.

pia-vpn-kunde-støtte

Tilbyderne svarer på e-postspørsmål innen 10 til 12 timer. Svarene er omfattende, tydelige og nyttige.

Den gode nyheten er at leverandørene fortsatt tilbyr en kunnskapsbase, guider og en blogg. Ved hjelp av disse tjenestene kan du konfigurere denne VPN på hvilken som helst av dine foretrukne enheter. Likevel er det ingen som Live Chat når du trenger raske løsninger.

PureVPN vs privat internettilgang

Hvis du vil sammenligne mellom PureVPN og privat internettilgang, kan du utforske tabellen nedenfor:

FunksjonerPureVPNPIA VPNPris servere kompatibilitet Jurisdiksjon Innloggingspolicy Kundeservice Trustpilot Score nettsted
$ 2.91 / mo $ 3.33 / mo
2000+ i 140 land 3.335+ i 30+ land
Alle enheter Alle enheter
Hong Kong forente stater
Null logg Oppbevarer ikke logger
Bo & E-poststøtte & Kontakt oss Kunnskapsbase & billetter
4.8 4.2
PUREVPN PIA VPN

Alternativer til PIA VPN

Hvis du ikke er fornøyd med funksjonene som tilbys av PIA, har du massevis av de beste VPN-ene å velge mellom:

 • PureVPN Review 2020
 • Surfshark Review 2020
 • Ivacy VPN Review 2020
 • ExpressVPN gjennomgang 2020
 • CyberGhost Review 2020

Anbefaler jeg privat internettilgang?

Ja, jeg anbefaler privat internettilgang.

Tatt i betraktning det faktum at det er ganske rimelig, har et stort servernettverk, god loggpolicy og ekstremt glatte VPN-apper, er PIA absolutt en VPN som er verdt saltet.

Ikke desto mindre har leverandøren noen feil som jeg fant i denne Private Internet Access-gjennomgangen. For eksempel er nettverket begrenset til bare 30 land, noe som er mindre enn noen av rivalene. Dessuten støtter ikke leverandøren tjenester som Netflix og BBC iPlayer, og den fungerer heller ikke i Kina.

Totalt sett er det en god VPN å ha hvis personvern er din største bekymring. Men hvis du trenger kraftige VPN-servere som kan fjerne blokkering av geobegrensede streamingnettsteder, er det bedre alternativer.

Jeg gir derfor 3.6 / 5.0 til PIA i min anmeldelse.

Leter du etter alternativer? Se VPN-anmeldelser 2020-siden for en detaljert evaluering av over 150 andre leverandører.

Hvis du leter etter flere premium VPN-er til billigere priser, kan du sjekke de fantastiske julen-VPN-tilbudene våre i 2019!

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 5 = 4

map